Wat is precies de betekenis van Carpe Diem?

Ben je op zoek naar rust en inspiratie? Men kan dit in verschillende dingen vinden, afhankelijk van de persoon. De een zal het vinden in muziek, terwijl de ander het juist vindt in zelfhulpboeken. Spreuken en uitspraken kunnen hier echter ook bij horen.

Een spreuk kan je aanspreken en misschien wil je deze letterlijk vereeuwigen. Bijvoorbeeld in de vorm van een tatoeage. Carpe diem betekenis is zo’n uitspraak die je kan pakken of aanspreken. Wil je wat meer weten over de betekenis? Dan zit je bij dit artikel goed.

Wat betekent Carpe Diem?

In de eerste plaats moet je weten dat Carpe Diem van origine Latijns is. Daarbij is het een spreekwoord. Als we Carpe Diem letterlijk vertalen naar het Nederlands, dat betekent het ‘pluk de dag’. Maar hoe je de dag ‘plukt’ is per persoon verschillend. Iedereen vat dit op zijn of haar eigen manier op. Officieel komt het van een Romeinse dichter; Horatius.

Hoe kun je Carpe Diem opvatten?

Met ‘pluk de dag’ wordt vaak bedoeld dat je moet genieten van iedere dag. Maar je kunt het ook opvatten als genieten van het leven of het leven nemen zoals het is. Iedereen kan zijn of haar betekenis eruit halen, wat ook het mooie is van zo’n spreekwoord. Bekijk vooral wat het voor jou betekent en op welke manier jij je hiermee kunt identificeren.

Hoe kun je Carpe Diem verwerken?

Ben je gecharmeerd van het Latijnse spreekwoord? Misschien wil je het altijd bij je kunnen dragen of zien. In de eerste plaats zijn er veel posters te vinden waar het spreekwoord op staat. Vaak in een mooi lettertype of met een inspirerende afbeelding erbij. Maar er zijn ook mensen die het vereeuwigen als tatoeage.

Vaak omdat het een persoonlijke betekenis voor ze heeft. Daarbij zijn er ook T-shirts waar het spreekwoord op te vinden zijn. Dat is natuurlijk geen verplichting, maar je kunt wel bekijken hoe je hier iets persoonlijks van kunt maken.

Samengevat

Carpe diem betekenis is een Latijns spreekwoord. Misschien ben je het al eens tegen gekomen. Bijvoorbeeld op een poster of in de vorm van een tatoeage. Er zit een feitelijke betekenis aan het spreekwoord, maar je kunt er altijd iets persoonlijks van maken. Want wat ‘pluk de dag’ precies voor jou betekent, dat kan een ander niet voor je invullen. Misschien haal je er steun of zelfs kracht uit, of heeft het een mooie herinnering.


Leave a comment

Blog at WordPress.com.

Design a site like this with WordPress.com
Get started